Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ντοματοκεφτεδες


Υλικά: 
3 ώριμες ντομάτες  /   2-3 λιαστές ντομάτες  /  1 κρεμμύδι  /  3 κ.σ. ξερή μυζήθρα  /  5-6 κλονάρια φρέσκο δυόσμο  /  1 κ.γ. θυμάρι  /  μισο κ.γ. αλάτι  /  λίγο πιπέρι  /  1 κ.γ. μπέικιν  /  αλεύρι

Εκτέλεση:
Τρίβετε χοντροκομμένα στο multi τις ντομάτες με την φλούδα, τις λιαστές που έχετε απο πρίν μουλιάσει μια ώρα σε νερό και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το δυόσμο και ρίχνεται όλα τα υλικά σε ένα μπόλ. Συμπληρώνετε το θυμάρι, το αλάτι-πιπέρι, το μπέικιν και τη μυζήθρα. Ρίχνετε κουταλιές κουταλιές αλεύρι ανακατεύοντας ώσπου να γίνει σφιχτός ο χυλός. Τηγανίζετε σε σπορέλαιο ρίχνοντας μία κουταλιά σούπας γεμάτη απο το χυλό για κάθε κεφτέ. 

Απολαύστε με καλή παρέα και λίγο ούζο ή τσίπουρο!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πέστο βασιλικού




Υλικά:
100ml Ελαιόλαδο // 3 σκελίδες σκόρδο // 1 χούφτα αμύγδαλα ωμά (χωρίς φλούδα) // 1 φακελάκι κουκουνάρι // 3-4 χούφτες βασιλικό // λίγο αλάτι και πιπέρι 
Ετοιμασία: 
Ρίχνετε στο multi το λάδι, τα σκόρδα, το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα και τα αλέθετε. Προσθέτετε μία μία χούφτα τον βασιλικό ( που έχετε πλύνει και στεγνώσει, χωρίς κοτσανάκια), το αλάτι και το πιπέρι. Αφού τα αλέσετε αν χρειαστεί συμπληρώνεται λίγο λάδι ακόμα. Αν σας φανεί πολύ το στραγγίζεται και το κρατάτε για κάποιο ντρέσινγκ αφού είναι ήδη αρωματισμένο. Δε βάζουμε τυρί παρμεζάνα γιατί αποστειρώνουμε γυάλινα βαζάκια και τα κρατάμε στην κατάψυξη!
Φυτέψτε γλαστράκια βασιλικό και καλή σας επιτυχία!