Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρμελάδα Σύκο




Μαρμελάδα σύκο

Σ υ ν τ α γ ή
2κ. ώριμα σύκα
3 κούπες ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Πλένουμε τα σύκα με τη φλούδα. Καθαρίζουμε τις φλούδες και όσες φλούδες δεν καθαρίζονται τις αφήνουμε . Κόβουμε σε κομμάτια τα σύκα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα σύκα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή ένταση περίπου 3/4 της ώρας μέχρι να πυκνώσει η μαρμελάδα. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία!