Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κρεμμυδόπιτα με καπνιστή γαλοπούλα και τυριά






Υλικά
12 φύλλα βέργας (χειροποίητα)
12 κρεμμύδια βολβοί φρέσκοι
250 γρ.γαλοπούλα καπνιστή
150 γρ.τυρί μοτσαρέλα
150 γρ. τυρί σκληρό
150 γρ. κρέμα γάλακτος light
3 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
1κούπα λάδι για το άλλειμμα των φύλλων
αλάτι ,πιπέρι

Πώς  γίνεται
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια.Τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο συμπληρώνοντας 2-3 κουταλιές λάδι.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν.Δεν τα σωτάρουμε πολύ για να γίνουν ελαφρά.Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε κομμένα σε κύβους μικρούς τη γαλοπούλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε σε ένα σκεύος τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί λαδώνοντας κάθε φύλλο. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και στρώνουμε άλλο 2 φύλλα λαδωμένα.Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφήνοντας περίσσιες άκρες για κόθρο λαδώνοντας κάθε φορά και τα περίσσια. Αν δεν θέλουμε κόθρο, τότε στρώνουμε κάτω 4 φύλλα ,ανάμεσα στη γέμιση 3 φύλλα και τα υπόλοιπα πάνω. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Η πίτα αυτή γίνεται μόνο τώρα που έχουν γίνει βολβοί τα κρεμμύδια και είναι φρέσκοι ,τρυφεροί .Αλλιώς γίνεται πιο βαριά η πίτα.

Καλή επιτυχία !