Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα φράουλα



Συνταγή μαρμελάδα φράουλα
Υλικά :
1κ.φράουλες
550γρ.ζάχαρη
1μήλο και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Παρασκευή:

Πλένετε τις φράουλες και καθαρίζετε τα κοτσανάκια.Με τις χούφτες ή στο multi λιώνεται τις φράουλες. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μήλο τριμμένο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά .Αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται στην αρχή. Ανακατεύετε για να μην κολλήσει η μαρμελάδα. Ο χρόνο βρασμού είναι περίπου 45' Στο τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Αποστειρώνεται γυάλινα βάζα και τα καπάκια τους στο φούρνο ανοιχτά πάνω στη σχάρα για 15' στους 100 βαθμούς . Τα γεμίζεται ,τα κλείνετε καλά και τα γυρίζετε ανάποδα ώσπου να κρυώσουν . Kαλή επιτυχία!!!

4 σχόλια: